Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is wordt er een regenwatersysteem met betonput toegepast. De werking van het systeem is hetzelfde, alleen de regenwaterbuffer is anders. De installatie van dit systeem heeft meer voeten in de aarde dan een waterzak. U moet hierbij denken aan grondwerkzaamheden en eventuele fundatiewerkzaamheden.
Dit systeem heeft als voordeel dat er additioneel ook mee kan worden verwarmd, passief gekoeld en kan worden voorzien in warm tapwater. Dit is de ultieme oplossing wanneer de woningen gasloos gebouwd moeten worden en er moet worden voldaan aan een bergingseis voor hemelwater. Bronboringen zijn zodoende niet meer nodig. U kunt u gelijktijdig regenwater gebruiken voor toiletten, wasmachine en buitenkraan.
Het systeem voor gebruik van regenwater bestaat uit een betonput, een filterschacht met een Trident-regenwaterfilter en een pomp in de put. In de technische ruimte op zolder of in de meterkast wordt een Watermanager geplaatst, dit is het besturingssyteem. De overstort van het systeem kan worden aangesloten op het gemeenteriool of op oppervlaktewater worden geloosd. Ook kan het overtollige water worden geloosd op het eigen terrein middels infiltratiekratten en een kolk.
We onderzoeken de mogelijkheden om voortaan een put toe te passen van circulair beton.